הוועד המנהל

הכירו את ההנהגה: ראשת מכון קוואנקה וחברות הוועד המנהל המובילות את חזון המכון ואת דרכו האסטרטגית

פרופ' רחלי דנקנר | ראשת המכון

פרופ' רחלי דנקנר, מנהלת המרכז לחקר בריאות הציבור ואפידמיולוגית ראשית של מכון גרטנר לחקר האפידמיולוגיה ומדיניות בריאות במרכז הרפואי ע"ש שיבא, ומנהלת מכון רעות למחקר, פיתוח וחדשנות בביה"ח השיקומי-גריאטרי רעות תל-אביב, היא פרופ' מן המניין בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בביה"ס לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה של אונ' ת"א.

 

פרופ' דנקנר היא מומחית בבריאות הציבור ומכהנת כיו"ר ועדת בחינות ההתמחות של איגוד רופאי בריאות הציבור. פרופ' דנקנר סיימה את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית ואת לימודי ה-MPH באוניברסיטת ג'והנס הופקינס בארה"ב. היא בוגרת המחזור הראשון של לימודי רפואת הספורט בביה"ס ללימודי המשך של הפקולטה לרפואה בת"א והיא מוכרת כרופאת ספורט וכרופאת צלילה בישראל.

 

מחקריה של פרופ' דנקנר מתמקדים בגורמי סיכון ומניעה של מחלות לב וכלי דם, עם דגש על אורח חיים בריא. היא הקימה מספר עוקבות של חולי לב, שבץ, וסוכרת, באמצעותן היא מקיימת מחקרים אפידמיולוגיים באוכלוסייה המבוגרת והקשישה.

 

לעיון ברשימת הפרסומים של פרופ' רחלי דנקנר לחצו כאן >>

היכנסו לעמוד האישי ב-cris >>

   

פרופ' רמית רבונה | ועד מנהל

פרופ' רמית רבונה היא פסיכיאטרית גריאטרית ופרופסור חבר לפסיכיאטריה באוניברסיטת תל אביב. היא עומדת בראש יחידה קלינית רב-תחומית במרכז הרפואי שיבא, המתמחה באבחון, טיפול וניהול של תסמינים קוגניטיביים, רגשיים והתנהגותיים הקשורים לדמנציה ולהפרעות נוירודגנרטיביות. היחידה עושה שימוש בפרוצדורות אבחנתיות מתקדמות לאבחון דמנציה ומציעה טיפולים מתקדמים למחלת האלצהיימר.

 

מחקריה של פרופ' רבונה מתמקדים בזיהוי גורמי סיכון ומנגנונים המובילים לירידה קוגניטיבית ולדמנציה. היא משמשת כראש פרויקט בשני מחקרים ארוכי טווח מרכזיים: הרישום הישראלי למניעת אלצהיימר (IRAP), המתמקד בצאצאים של חולי אלצהיימר, ומחקר הסוכרת והירידה הקוגניטיבית בישראל (IDCD), הבוחן את הסיכון לדמנציה בקרב מבוגרים עם סוכרת סוג 2.

 

בשנים האחרונות הרחיבה פרופ' רבונה את מחקריה גם להיבטים הלא-קוגניטיביים של הזדקנות ודמנציה, תוך דגש מיוחד על תסמינים רגשיים והתנהגותיים. עבודתה שואפת לשפר כלים למדידת תסמינים אלו, כגון אפתיה, ולבחון את הבסיס הקוגניטיבי והנוירולוגי שלהם. בסופו של דבר, מחקריה נועדו לפתח סמנים מוקדמים למחלה ואסטרטגיות טיפול ממוקדות בתחומים קריטיים אלו.

 

לעיון ברשימת הפרסומים של פרופ' רמית רבונה לחצו כאן >>

היכנסו לעמוד האישי ב-cris >>

   

פרופ' טלי צוקרמן-יפה | ועד מנהל 

פרופ' טלי צוקרמן-יפה היא אנדוקרינולוגית ואפידמיולוגית קלינית. היא עומדת בראש המרכז לחקר וטיפול בסוכרת בגיל המבוגר, מנהלת את השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בנשים ובהיריון ביחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, מכהנת כפרופסור חבר במחלקה לאפידמיולוגיה בפקולטה למדעי הרפואה והבריאות של אוניברסיטת תל אביב וחברה במכון הרצוג לחקר ההזדקנות והזיקנה. בנוסף, היא עמיתה בכירה בינלאומית במכון לחקר בריאות האוכלוסייה באוניברסיטת מקמאסטר שבהמילטון, קנדה.
 

תחום המחקר המרכזי של פרופ׳ צוקרמן-יפה עוסק באתגרי הטיפול בסוכרת בגיל המבוגר. היא פרסמה מאמרים רבים והרצתה פעמים רבות בנושא , היא משתתפת בצוותי עבודה לכתיבת קווים מנחים מקומיים ובינלאומיים בתחום, וכן משמשת כיועצת מוזמנת בפורומים מקצועיים העוסקים בתחום. היא שימשה כחוקרת ראשית (PI) והובילה תתי-מחקרים קוגניטיביים במספר ניסויים קרדיו-וסקולריים רחבי היקף בקרב אנשים עם סוכרת.
 

בשנים האחרונות מתמקדת עבודתה גם בפיתוח פתרונות טכנולוגיים לשיפור הטיפול באנשים מבוגרים עם סוכרת, כולל פיתוח מודלים של למידת מכונה להערכת בריאות קוגניטיבית ופיזית. כיום היא משמשת כחוקרת ראשית במספר מחקרים, בהם ניסוי לבחינת השפעת מערכת AID על איזון סוכר ויכולות גופניות בקרב מבוגרים עם סוכרת סוג 1, ניסוי למניעת סרקופניה בקרב מטופלים חדשים בתרופות מקבוצת GLP1 RA, ומחקר במימון BIRAX שמטרתו פיתוח פלטפורמה של למידת מכונה להערכת בריאות פיזית בקרב מבוגרים עם סוכרת.

 

לעיון ברשימת הפרסומים של פרופ' טלי צוקרמן-יפה לחצו כאן >>

היכנסו לעמוד האישי ב-cris >>

   

ד"ר שרון מרקין | ועד מנהל

ד"ר שרון שטיין מרקין הינה חוקרת בכירה במכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות במרכז הרפואי שיבא תל השומר, וכן פרופסור משנה בחוג לגריאטריה בבית הספר לרפואה ע״ש דיוויד גפן באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס.

 

תחום המחקר המרכזי של ד״ר מרקין מתמקד בבחינת תפקידם של הגורמים החברתיים-בריאותיים בהערכת פערים בבריאות האוכלוסייה, ובפרט בחינת האופן שבו גורמים פסיכו-חברתיים וסוציו-אקונומיים משפיעים על תהליכים ביולוגיים הקשורים לסיכון לתחלואה ולהזדקנות.

 

ד״ר מרקין היא אפידמיולוגית בהכשרתה, בעלת ניסיון רב בניתוח נתונים ממגוון רחב של מחקרים, כולל נתונים מורכבים ורב-ממדיים ממחקרי אורך רב-מרכזיים מבוססי קהילה. כמו כן, היא מובילה מספר שיתופי פעולה מחקריים מתמשכים בישראל ובארצות הברית.

 

לעיון ברשימת הפרסומים של ד"ר שרון מרקין לחצו כאן >> 

לעיון ברשימת הפרסומים של ד"ר שרון מרקין לחצו כאן >>

 

ד"ר ויולטה רוזני | ועד מנהל

ד"ר ויולטה רוזני היא אחות מוסמכת (RN),  בוגרת תואר ראשון ושני במדעי האחיוּת, ובעלת תואר שלישי באפידמיולוגיה ורפואה מונעת מאוניברסיטת תל אביב. כיום היא מרצה וחברת סגל אקדמי בכיר בחוג למדעי האחיוּת בפקולטה לרפואה ע"ש גריי, ועוסקת במחקר יישומי המתמקד באוכלוסייה המבוגרת ובאתגרי התחלואה הכרונית במערכת הבריאות.

 

מחקריה של ד"ר רוזני שמים דגש על איכות החיים, החוסן האישי והמסוגלות לטיפול עצמי בקרב מטופלים בגיל המבוגר. חלק מרכזי מעבודתה מוקדש לרווחתם של בני משפחה המטפלים בקרוביהם המתמודדים עם מחלות כרוניות מורכבות, כגון פרקינסון, דמנציה ותחלואה פסיכיאטרית, תוך בחינת סוגיות של מיצוי זכויות, עומס רגשי ותמיכה לאורך זמן. היא חוקרת את השפעתן של התערבויות חדשניות לשיפור ההתמודדות הפיזית, הרגשית והתפקודית של מטופלים ומטפלים, ובהן גינון טיפולי, כלבנות טיפולית ועוד.

 

במקביל, ד"ר רוזני פועלת לקידום תפקידם של אחיות ואחים במערכת הבריאות, תוך שימת דגש על אוטונומיה מקצועית, כשירות קלינית מתקדמת, הרחבת סמכויות ומנהיגות מבוססת ראיות. מחקריה בתחום זה מתמקדים בתהליכי ההכשרה, ההעצמה וההתפתחות המקצועית של אחיות, ובתרומתן לשיפור איכות הטיפול ולקידום בריאות באשפוז ובקהילה.

 

לעיון ברשימת הפרסומים של ד"ר ויולטה רוזני לחצו כאן >>

לעיון ברשימת הפרסומים של ד"ר ויולטה רוזני לחצו כאן >>

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>